bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
16 oktober, 2024

Kommuniké från extra bolagsstämma i Eurobattery Minerals AB

Eurobattery Minerals AB (pub) ("Bolaget") har idag, den 16 oktober 2024, hållit en extra bolagsstämma. Bolagsstämman beslutade, bland annat, om att godkänna styrelsens beslut om företrädesemission av units och övriga därmed sammanhängande förslag, en övertilldelningsemission samt att bemyndiga styrelsen att besluta om nyemissioner. Kallelse till extra bolagsstämma och fullständiga förslag till beslut finns tillgängliga på Bolagets webbplats, www.eurobatteryminerals.com.

Företrädesemission och därmed sammanhängande beslut

Extra bolagsstämman beslutade att godkänna styrelsens beslut om nyemission av högst 50 744 017 units med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare till en teckningskurs om 0,70 SEK per unit, motsvarande 0,10 SEK per aktie ("Företrädesemissionen"). Teckningsoptionerna av serie TO6 utges vederlagsfritt. Varje unit består av sju (7) aktier och fyra (4) teckningsoptioner av serie TO6. Avstämningsdagen för deltagande i Företrädesemissionen är fastställd till den 28 oktober 2024. Genom Företrädesemissionen kan Bolagets aktiekapital öka med högst 27 909 209,35 kronor, förutsatt att Företrädesemissionen fulltecknas och samtliga teckningsoptioner av serie TO6 som emitterats i Företrädesemissionen utnyttjas för teckning av nya aktier.

Extra bolagsstämman beslutade vidare i enlighet med styrelsens förslag om:

  • ändring av aktiekapitalsgränserna i Bolagets bolagsordning och minskning av aktiekapitalet i syfte att minska aktiernas kvotvärde för att möjliggöra Företrädesemissionen;
  • ändring av gränserna för aktiekapitalet och antalet aktier i Bolagets bolagsordning för att möjliggöra Företrädesemissionen; och
  • att genomföra en fondemission för att möjliggöra registrering av bolagsstämmans beslut om minskning av aktiekapitalet och Företrädesemissionen vid Bolagsverket.

Övertilldelningsemission

Extra bolagstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att genomföra en riktad emission av ytterligare sammanlagt högst 14 285 714 units bestående av aktier och teckningsoptioner av serie TO6 med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, för det fall Företrädesemissionen övertecknas och för att ha möjlighet att bredda Bolagets aktieägarkrets med strategiska investerare ("Övertilldelningsemissionen"). Varje unit består av sju (7) aktier och fyra (4) teckningsoptioner av serie TO6. Teckningskursen för varje ny aktie i Övertilldelningsemissionen ska motsvara teckningskursen i Företrädesemissionen, vilket betyder att teckningskursen per aktie således uppgår till 0,10 kronor. Teckningskursen per unit uppgår till 0,70 kronor. Teckning av units i Övertilldelningsemissionen ska ske på separat teckningslista senast den 19 november 2024. Genom Övertilldelningsemissionen kan Bolagets aktiekapital öka med högst 7 857 142,70 kronor, förutsatt att Övertilldelningsemissionen fulltecknas och samtliga teckningsoptioner av serie TO6 som emitteras i Övertilldelningsemissionen utnyttjas för teckning av nya aktier.

Emissionsbemyndigande

Extra bolagsstämman beslutade – i enlighet med styrelsens förslag – att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, mot kontant betalning, apportegendom eller kvittning, besluta om nyemission av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner i Bolaget.

Beslut att minska aktiekapitalet utan indragning av aktier och ändring av bolagsordningen

Extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om minskning av Bolagets aktiekapital med högst 76 378 353,30 kronor så att Bolagets aktiekapital efter minskningen uppgår till 500 000 kronor. Minskningen ska genomföras utan indragning av aktier och ska användas för avsättning till fritt eget kapital. Minskningen genomförs för att justera kvotvärdet för Bolagets aktier. Minskningen av aktiekapitalet förutsätter tillstånd av Bolagsverket eller allmän domstol. Förutsatt att erforderligt tillstånd erhålls så förväntas minskningsbeslutet verkställas i januari eller februari 2025.

Bolagsordningens nya gränser för aktiekapital och antal aktier

I enlighet med beslut fattade på extra bolagsstämman ska Bolagets aktiekapital vara lägst 60 880 000 kronor och högst 243 520 000 kronor (innan beslutet om minskning av aktiekapitalet vilket förutsätter tillstånd av Bolagsverket eller allmän domstol) och antal aktier i Bolaget ska vara lägst 365 300 000 och högst 1 461 200 000.

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Teckningskursen för utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO5 har fastställts till 0,40 SEK

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com