bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
23 oktober, 2024

Eurobattery Minerals publicerar delårsrapport för Q3-2024 precis innan teckningsperioden för företrädesemissionen inleds

Stockholm, 23 Oktober 2024 – Gruvbolaget Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: ”BAT” och Börse Stuttgart: ”EBM”; kort: “Eurobattery Minerals” eller ”bolaget”) publicerar idag sin rapport för det tredje kvartalet 2024.

”Eurobattery Minerals har genomgått en omvandling under det tredje kvartalet 2024. I och med slutförandet av förvärvet av FinnCobalt Oy, förlängningen av viktiga partnerskap och vårt strategiska offtake-avtal med Boliden, har vi tagit stora steg mot att skapa en hållbar leveranskedja för batterimineraler i Europa. Den kommande företrädesemissionen kommer att stärka vår finansiella bas ännu mer. Detta ser till att vi kan fortsätta på den inslagna vägen för att utnyttja Hautalampiprojektets fulla potential samt stödja EU:s gröna omställning”, kommenterar Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals, angående tredje kvartalet 2024.

Strategiska och operativa höjdpunkter för Q3 2024

  • Den 26 juli utnyttjade bolaget sin option att förvärva de återstående 30 procenten av aktierna i FinnCobalt Oy, ägare av marken och gruvrättigheterna till nickel-kobolt-koppar-projektet Hautalampi. Efter att ha avslutat detta förvärv uppgår Eurobattery Minerals ägarandel till 100 procent av FinnCobalt.
  • Den 7 augusti förlängde Eurobattery Minerals den icke-bindande avsiktsförklaringen som man undertecknat med Tungsten San Juan (TSJ) i maj 2024. Parterna har efter ömsesidig överenskommelse förlängt löptiden och exklusiviteten för avsiktsförklaringen tills vidare. Alla andra villkor i avsiktsförklaring förblir oförändrade.
  • Den 21 augusti lämnade Eurobattery Minerals in ansökan om att batterimineralprojektet Hautalampi ska bli ett strategiskt projekt inom ramen för CRMA-förordningen. Europeiska kommissionen förväntas offentliggöra den första listan med strategiska projekt i december 2024.
  • Den 28 augusti ingick bolaget ett icke-bindande offtake-avtal med Boliden AB för sitt batterimineralprojekt Hautalampi i Finland. Avtalet är ett långsiktigt inköpsavtal för kopparkoncentraten från Hautalampi och gäller för minst 10 år.
  • Den 16 september beslutade Eurobattery Minerals om en företrädesemission av units om cirka 35,5 MSEK och åtog sig att genomföra en konvertibelemission om 4,0 MSEK.

Nyckeltal för Q3 2024

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 KSEK (Q3 2023: 0 KSEK).
  • Rörelseresultatet efter finansiella poster uppgick till -4 464 KSEK (Q3 2023: -8 481 KSEK).
  • Resultat efter finansiella poster per aktie före utspädning uppgick till -0,04 SEK (Q3 2023: -0,25 SEK).
  • Resultat efter finansiella poster per aktie efter utspädning uppgick till -0,03 SEK (Q3 2023: -0,23 SEK).
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 269 KSEK (Q3 2023: 2 048 KSEK).

Detaljerad finansiell information
Eurobattery Minerals delårsrapport för tredje kvartalet 2024 finns tillgänglig för hämtning på företagets webbplats och även bifogad till detta pressmeddelande (se nedan).

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Uppdaterade villkor för företrädesemissionen med anledning av utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO5

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com