bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
29 september, 2020

Eurobattery Minerals är en del av European Raw Materials Alliance som lanseras idag

Eurobattery Minerals AB (Nordisk tillväxtmarknad: "BAT"; ”företaget”) som är ett tillväxtföretag inom gruv- och prospekteringsindustrin med visionen att hjälpa Europa att bli självförsörjande inom etiska batterimineraler är en del av European Raw Materials Alliance (ERMA) som lanseras idag.

ERMA presenterades av EU-kommissionen tidigt i September i år som en del av lanseringen av en ny plan för kritiska råmaterial. Syftet med ERMA är att “säkerställa tillgång till strategiska metaller och mineraler, avancerade material samt industriell kunskap om bearbetning - med hållbarhet i centrum. Framför allt kommer ERMA att bidra till att återuppbygga självständighet och uthållighet hos Europas integrerade industriella ekosystem som beskrivs i den nya industriella strategin och återhämtningsplanen.”

”Att tillhandahålla kritiska batterimineraler till den snabbt växande elbilsindustrin är ett viktigt steg för att uppnå en hållbar väld. Som själva grunden i värdekedjan för batteriproduktion står Eurobattery Minerals bakom ERMA,” säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.

Idag kl. 13.30 kommer EU-kommissionens streamingservice att livesända lanseringen av ERMA. Du kan följa eventet via denna länk https://webcast.ec.europa.eu/erma-launch-european-raw-materials-alliance

Mer information om ERMA finns på www.erma.eu.  

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roberto García Martínez, VD

E-post: roberto@eurobatteryminerals.com

Kort om Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals är ett gruv- och prospekteringsföretag som fokuserar på batterimineral såsom nickel, kobolt, koppar och sällsynta jordartsmetaller. Verksamhet bedrivs uteslutande i Europa med fokus på Finland, Spanien och norra Sverige. Bolaget har två bearbetningskoncessioner (gruvlicenser) och åtta undersökningstillstånd för prospektering. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Augment Partners AB, tel. +46 8 505 651 72, e-post: info@augment.se är Eurobattery Minerals Mentor.

Press release files

picture_as_pdf Ladda ner pdf

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Kommuniké från årsstämma i Eurobattery Minerals AB

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com