bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
7 oktober, 2020

Eurobattery Minerals blir medlem i globalt initiativ för ansvarsfull gruvdrift

  • Eurobattery Minerals ansluter sig till Initiative for Responsible Mining Assurance tillsammans med ledande globala organisationer
  • Medlemskapet är ett av flera viktiga steg företaget genomför för att erbjuda etiska och spårbara batterimineraler för den snabbt växande elbilsbranschen

Eurobattery Minerals AB (Nordisk tillväxtmarknad: "BAT"; ”företaget”) som är ett tillväxtföretag inom gruv- och prospekteringsindustrin med visionen att hjälpa Europa att bli självförsörjande inom etiska batterimineraler har anslutit sig till Initiative for Responsible Mining Assurance (IRMA). Som medlem kommer Eurobattery Minerals att delta i och stödja trovärdig oberoende tredjepartsverifiering och certifiering med utgångspunkt i en standard för ”best-practice” inom områden som behandlar olika miljö- och sociala frågor relaterade till gruvdrift i industriell skala.

”På Eurobattery Minerals är vi fast beslutna att inte bara förse elfordonsindustrin med kritiska batterimineraler, vi är också engagerade i att göra det på ett etiskt sätt och med fullt fokus på spårbarhet. Därför är det en viktig milstolpe att vi nu ansluter oss till IRMA. Medlemskapet ger oss både lärdomar från andra branschledare och en möjlighet att dela vår kunskap och erfarenheter för att främja en mer ansvarsfull gruvindustri”, säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.

Eurobattery Minerals ansluter sig som en av flera intressenter i IRMA. Bland medlemmarna finns företag inom den privata sektorn tillsammans med fackföreningar, civilsamhället och gruvsamhällen. Andra välkända medlemmar inkluderar det ledande globala gruvföretaget Arcelor Mittal, biltillverkaren BMW Group, teknikföretaget Microsoft samt Human Rights Watch.

”Vi ser fram emot att arbeta med Eurobattery Minerals de närmaste åren. Medlemskapet är det första steget för företag att engagera sig i IRMA:s program och stödja IRMA:s vision om en värld där gruvindustrin respekterar berörda samhällens mänskliga rättigheter och ambitioner, tillhandahåller säkra, hälsosamma och välfungerande arbetsplatser, minimerar skador på miljön och efterlämnar ett positivt arv ”, säger Aimee Boulanger, verkställande direktör på IRMA.

Om IRMA

Initiative for Responsible Mining Assurance (IRMA) är svaret på en global efterfrågan på en mer socialt och miljövänlig gruvdrift. IRMA erbjuder oberoende tredjepartsverifiering och certifiering med utgångspunkt i en omfattande standard för all typ av gruvdrift och material som ger en heltäckande lösning för hela utbudet av frågor relaterade till effekterna av gruvor i industriell skala. För mer information, besök https://responsiblemining.net.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roberto García Martínez, VD

roberto@eurobatteryminerals.com

https://investors.eurobatteryminerals.com/

Denna information är sådan information som bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 07 oktober 2020 kl. 8:00 CEST.

Kort om Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals är ett gruv- och prospekteringsföretag som fokuserar på batterimineral såsom nickel, kobolt, koppar och sällsynta jordartsmetaller. Verksamhet bedrivs uteslutande i Europa med fokus på Finland, Spanien och norra Sverige. Bolaget har två bearbetningskoncessioner (gruvlicenser) och åtta undersökningstillstånd för prospektering. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Augment Partners AB, tel. +46 8 505 651 72, e-post: info@augment.se är Eurobattery Minerals Mentor.

Press release files

picture_as_pdf Ladda ner pdf

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Kommuniké från årsstämma i Eurobattery Minerals AB

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com