bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
22 november, 2021

Eurobattery Minerals finska projekt går med i statsfinansierat hållbarhetsprogram

  • FinnCobalt Oy har gått med i BATTRACE, ett finskt forskningsprogram som är inriktat på spårbarhet och hållbar utvinning av batterimineraler. Eurobattery Minerals har möjlighet att stegvis förvärva 100% av FinnCobalt Oy.
  • FinnCobalt kommer att leverera nickel- och koboltkoncentrat från Hautalampiprojektet. Koncentratet ska användas för spårbarhetsstudier i projektet.
  • BATTRACE, som löper över tre år, involverar flera branschaktörer där FinnCobalt Oy är en.

Stockholm den 22 november 2021. Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: "BAT” och Börse Stuttgart ”EBM”), meddelar idag att FinnCobalt Oy har informerat företaget om att de gått med i BATTRACE, ett finskt forskningsprogram som är inriktat på spårbarhet och hållbar utvinning av batterimineraler. Eurobattery Minerals har möjlighet att stegvis förvärva 100% av FinnCobalt Oy.

– Identifiering av batterimineralernas geografiska ursprung och möjligheten att följa det längs värdekedjan, från gruvan till en battericell, kommer att skapa en konkurrensfördel för den framtida batteritillverkningen. Att gå med i projektet hjälper vårt förvärvsmål FinnCobalt Oy och Hautalampi gruvprojekt att både delta och följa utvecklingen inom detta viktiga område, säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.

FinnCobalt kommer att leverera nickel- och koboltkoncentrat från Hautalampiprojektet. Koncentratet kommer att användas för spårbarhetsstudier i projektet. FinnCobalt har framställt batterimetallkoncentrat från sitt tidigare omfattande processutvecklingstestarbete som har genomförts av de båda finska metallurgiska laboratorierna GTK Mintec och Outotec Oyj.

Det treåriga BATTRACE-projektet (Hållbar bearbetning och spårbarhet av batterimetaller, mineraler och material) som drivs tillsammans med forskningspartnern VTT Technical Research Centre of Finland och Finlands geologiska undersökning (GTK), fokuserar på spårbarhet av batterimetaller, mineraler och material samt optimering av produktionsprocesser. Projektet involverar flera branschaktörer där FinnCobalt Oy är en.

Spårbarheten av råmaterial blir allt viktigare eftersom råmaterialet som produceras av gruvindustrin måste utvinnas på ett hållbart sätt. För närvarande är det inte klart i vilken utsträckning olika analysmetoder kan användas för att verifiera ursprunget till de metaller som används vid tillverkning av batterier. Verifiering av metallernas ursprung är viktigt när man producerar batterier på ett hållbart sätt. Varje malmfyndighet har sitt eget fingeravtryck baserat på dess mineralogiska och geokemiska sammansättning. BATTRACE -projektet identifierar detta fingeravtryck och undersöker hur det kan bevaras längs värdekedjan. För att förbättra batteriproduktionens hållbarhet krävs också optimerade produktionsprocesser när metaller utvinns från malmer och bearbetar dem till råvaror för ansvarstagande batteriproducenter.

För mer information om BATTRACE se https://bit.ly/3CZd4g6.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals

press@eurobatteryminerals.com

Följ oss

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/eurobattery-minerals-ab/

Twitter: https://twitter.com/eurobatterymin

Om Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals AB är ett svenskt gruvföretag noterat på NGM Nordic SME (BAT) och Börse Stuttgart (EBM). Som själva grunden för värdekedjan för batteriproduktion är företagets vision att hjälpa Europa bli självförsörjande på etiska och fullt spårbara batterimineraler som används inom elfordonsindustrin. Företaget undersöker och utvecklar flera nickel-, kobolt- och kopparprojekt i Europa och ska leverera hållbart utvunna råvaror som är kritiska för den snabbt växande batterimarknaden.

För mer information besök www.eurobatteryminerals.com.

Augment Partners AB, tel. +46 8-604 22 55, e-post: info@augment.se är Eurobattery Minerals Mentor.

Press release files

picture_as_pdf Ladda ner pdf

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Eurobattery Minerals tillförs cirka 5,1 MSEK genom optionsinlösen

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com