bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
19 oktober, 2023

Eurobattery Minerals fokuserar på Finland och Spanien – kommer inte att förnya licenserna i Sverige

Stockholm, 19 oktober 2023 – Gruvbolaget Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: BAT och Börse Stuttgart: EBM; kort: "EBM", "Eurobattery" eller "Bolaget") meddelade idag att man inte kommer att förnya sina tillstånd för prospektering för sina sju svenska tillgångar när tillstånden löper ut i slutet av oktober 2023. Beslutet innebär att Eurobattery Minerals kan fokusera på de projekt som kommit längre för att skapa bättre aktieägarvärde. I Eurobattery Minerals halvårsrapport 2023 värderades de svenska tillgångarna till 2,7 MSEK; följaktligen kommer beslutet att resultera i en icke kassaflödespåverkande nedskrivning av samma belopp.

"Vi är beslutna att tillhandahålla de råvaror som behövs för batterier för att driva på den gröna omställningen i hela Europa. För att uppnå detta och skapa största möjliga värde för aktieägarna har vi beslutat att inte förnya licenserna i Sverige och istället fokusera på våra gruvprojekt för batterimineraler i Hautalampi i Finland och Corcel i Spanien", säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals.

Beslutet att inte förnya avtalet baseras på de nuvarande utmaningarna i samband med gruvdrift i Sverige, där osäkerheten i tillståndsprocessen bidrar till en stor osäkerhet i investeringscaset. Beslutet är också en följd av bolagets ökade fokus på gruvprojekten i Hautalampi i Finland och Corcel i Spanien. Båda projekten är långt framskridna och analyser pekar på höga halter av nickel, koppar och kobolt med starka ekonomiska utsikter.

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Kommuniké från årsstämma i Eurobattery Minerals AB

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com