bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
18 oktober, 2022

Eurobattery Minerals: Fullständig rapport om Hautalampi finns tillgänglig – en nästan 40-procentig ökning av metallinnehållet har bekräftats

Stockholm, 18 oktober 2022 – Gruvbolaget Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: BAT och Börse Stuttgart: EBM; förkortat: ”EBM”, ”Eurobattery” eller ”Bolaget”) meddelar idag att det har mottagit den fullständiga JORC-kompatibla rapporten med titeln “Hautalampi Ni-, Cu-, Co-Deposit Mineral Resource Estimate, Outokumpu, Finland”. Bolaget tillkännagav resultaten från rapporten redan den 29 september 2022.

Den oberoende JORC-kompatibla rapporten som utarbetats av AFRY Finland Oy drar slutsatsen att jämfört med tidigare analys år 2021 har de tillgängliga mineraltillgångarna i gruvprojektet nästan fördubblats med närapå 40 % mer metaller. Eurobattery Minerals äger 40% av Hautalampiprojektet och har optionen att förvärva 100% från dess nuvarande majoritetsägare FinnCobalt.

"Det gläder mig att rapporten bekräftar att vårt finska gruvprojekt är en betydande källa för ansvarsfullt utvunna batterimineraler i Europa med nästan 40 procent mer metaller än tidigare uppskattningar. Vi genomför nu ytterligare tekniska och ekonomiska utvärderingar av vårt finska projekt för batterimineraler”, säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.

Mineraltillgången beräknas med hjälp av en databas som innehåller cirka 86 500 meter diamantkärnborrning inklusive 4 600 meter borrade under kampanjen 2021.

Rapporten är framtagen av AFRY Finland Oy och kan laddas ned på: https://investors.eurobatteryminerals.com/projekt/hautalampi/.

Behörig persons (Qualified Person's) uttalande

Informationen i denna pressrelease gällande mineraltillgångarna är baserad på information sammanställd av Ville-Matti Seppä, en kompetent person (QP) som har en EurGeol-kompetens.

Seppä är heltidsanställd på AFRY Finland Oy. Han har en betryggande erfarenhet som är relevant för den typ av mineralisering och fyndighet som nu bedöms och han har den kunskap som krävs för att kvalificera sig som en behörig person (QP) enligt definitionen i 2012 års upplaga av "Australasian Code for Reporting of Exploration Results, Mineral Resources and Ore Reserves”. Seppä har granskat, verifierat och godkänt innehållet i detta pressmeddelande när det gäller beräkningen av mineraltillgångarna. Han äger inga aktier i FinnCobalt Oy eller Eurobattery Minerals AB.

Om Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals AB är ett svenskt gruvbolag noterat på Swedish Nordic Growth Market (BAT) och tyska Börse Stuttgart (EBM). Med visionen att göra Europa självförsörjande på ansvarsfullt utvunna batterimineraler, är företagets fokus att realisera ett flertal nickel-kobolt-kopparprojekt i Europa för att leverera kritiska råvaror, och som sådan, bidra till att driva en renare värld.

Besök www.eurobatteryminerals.com för mer information. Följ oss gärna också på LinkedIn och Twitter.

Kontakt Eurobattery Minerals AB

Roberto García Martínez – VD

E-post: info@eurobatteryminerals.com

Kontakt Investor Relations:

Sara Pinto

Telefon: +49 (0) 89-1250903-35

E-post: ir@eurobatteryminerals.com

Mentor

Augment Partners AB är mentor till Eurobattery Minerals AB: Telefon: +46 (0) 86 042 255, e-post: info@augment.se.

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Eurobattery Minerals tillförs cirka 5,1 MSEK genom optionsinlösen

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com