bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
23 juni, 2021

Eurobattery Minerals inleder fältarbetet i ett nytt finskt projekt

  • FinnCobalt Oy har informerat Eurobattery Minerals om nästa steg för Hietajärvi-projektet i Finland, där företaget har beviljats ett reservationstillstånd för att ansöka om prospekteringstillstånd.
  • Hietajärvi ligger ungefär 40 km söder om FinnCobalts Hautalampi-projekt och innehåller liknande mineralpotentiella bergarter med fyndigheter av Co-Cu-Ni-Zn.
  • Efter granskningen av historiska undersökningsdata och med hjälp av en ny prospekteringskarta över området, så kommer fältarbetet att påbörjas i juni 2021.

Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: "BAT"; "företaget"), som är ett tillväxtföretag inom gruv- och prospekteringsindustrin med visionen att hjälpa Europa att bli självförsörjande inom etiska batterimineraler, har informerats om nästa steg gällande FinnCobalt Oy:s beviljade reservationstillstånd för Hietajärvi-projektet där fältarbete kommer att bedrivas under sommaren. Eurobattery Minerals har möjlighet att stegvis förvärva 100% av FinnCobalt Oy.

– Jag ser fram emot att påbörja fältarbetet i vårt nya finska batterimineralprojekt i Hietajärvi. Från tidigare prospekteringsaktivitet i området vet vi att mineralpotentialen är bra. Undersökningarna i sommar kommer att ge oss värdefull indikation om projektets mineralpotential, säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.

Under vintermånaderna har FinnCobalt granskat historiska prospekteringsdata från det 290 km2 stora undersöknngsområdet Hietajärvi. Området är redan känt för att innehålla två mineralfyndigheter av Outokuputyp - 1) Hietajärvi: 0,341 Mt med  @ 0,71% Cu, 0,15% Co och 0,18% Ni och 2) Kettukumpu: 0,4 Mt med @ 0,44% Cu, 0,07% Co och 0,18% Ni.

Tillsammans med Finlands geologiska undersökning (GTK) har FinnCobalt och dess konsulter använt ny teknik och utarbetat en ny prospekteringskarta över området. Under den kommande fältsäsongen kommer FinnCobalt att utföra fältarbeten på de tidigare okända prospekteringsmålen som nu framkommit i området.Kartran nedan visar var Hietajärvi-projektet ligger i förhållande till Hautalampi-projektet.

9991ff9f2d5e3e27_800x800ar

Ytterligare information på finska:

https://www.finncobalt.com/tutkimushankkeet-hietajarvi/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roberto García Martínez, VD

roberto@eurobatteryminerals.com

https://investors.eurobatteryminerals.com/

Om Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals AB är ett svenskt gruvföretag noterat på NGM Nordic SME (BAT) och Börse Stuttgart (EBM). Som själva grunden för värdekedjan för batteriproduktion är företagets vision att hjälpa Europa bli självförsörjande på etiska och fullt spårbara batterimineraler som används inom elfordonsindustrin. Företaget undersöker och utvecklar flera nickel-, kobolt- och kopparprojekt i Europa och ska leverera hållbart utvunna råvaror som är kritiska för den snabbt växande batterimarknaden.

För mer information besök www.eurobatteryminerals.com.

Augment Partners AB, tel. +46 8-604 22 55, e-post: info@augment.se är Eurobattery Minerals Mentor.

Press release files

picture_as_pdf Ladda ner pdf

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Kommuniké från årsstämma i Eurobattery Minerals AB

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com