bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
21 september, 2021

Eurobattery Minerals presenterar ny undersökning om hur slutkunder värderar elbilar och hållbarhet

Stockholm den 21 september 2021. Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: "BAT” och Börse Stuttgart ”EBM”), presenterar idag resultaten från en ny konsumentundersökning om elbilar och hållbarhet. Undersökningen är genomförd under augusti månad i Sverige och Tyskland av YouGov bland svenskar och tyskar som äger eller leasar, eller som är intresserade av att äga eller leasa, en elbil eller hybrid.

– Vi har genomfört denna undersökning för att ta reda på hur slutkonsumenter värderar hållbarhet när de står inför att köpa eller leasa en bil. Det är tydligt att hållbarhetsfrågan ligger höst upp på agendan för de flesta när de tänker på elbilar. Resultatet av undersökningen visar på utmaningar för bilbranschen eftersom en så stor andel av de som svarade skulle avstå från att köpa bilen om batterimineralerna var utvunna på ett icke hållbart sätt. Idag är det många biltillverkare som har utmaningar när det gäller tillgången till hållbart utvunna batterimineraler. Därför är det uppenbart att vi både behöver öppna fler gruvor för batterimineralbrytning i Europa och samtidigt öka spårbarheten i hela leveranskedjan, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals.

Rapporten som summerar undersökningen finns att hämta här https://investors.eurobatteryminerals.com/pdf/bat-survery-swe-ger.pdf.

Om undersökningen

Undersökningen har genomförts av undersökningsbolaget YouGov. Totalt har 2017 svenskar över 18 år som äger eller leasar en el- eller hybridbil,  eller planerar att göra så, deltagit i undersökningen mellan den 11-16 augusti 2021.

I undersökningen har hållbarhet definierats i enlighet med FNs definition:

En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals

press@eurobatteryminerals.com

Följ oss

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/eurobattery-minerals-ab/

Twitter: https://twitter.com/eurobatterymin

Om Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals AB är ett svenskt gruvföretag noterat på NGM Nordic SME (BAT) och Börse Stuttgart (EBM). Som själva grunden för värdekedjan för batteriproduktion är företagets vision att hjälpa Europa bli självförsörjande på etiska och fullt spårbara batterimineraler som används inom elfordonsindustrin. Företaget undersöker och utvecklar flera nickel-, kobolt- och kopparprojekt i Europa och ska leverera hållbart utvunna råvaror som är kritiska för den snabbt växande batterimarknaden.

För mer information besök www.eurobatteryminerals.com.

Augment Partners AB, tel. +46 8-604 22 55, e-post: info@augment.se är Eurobattery Minerals Mentor.

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Eurobattery Minerals tillförs cirka 5,1 MSEK genom optionsinlösen

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com