bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
11 mars, 2021

Eurobattery Minerals presenterar rapport om råvaruförsörjning för elfordon

"Europa måste agera snabbare för att möta efterfrågan"

Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: "BAT"; "Bolaget"), ett tillväxtföretag inom gruv- och prospekteringssektorn med visionen att hjälpa Europa bli självförsörjande inom etiska batterimineraler, presenterar idag rapporten “Critical raw materials and e-mobility” som tagits fram av den Londonbaserade riskanalysfirman Aperio Intelligence. Rapporten ger en översikt över utbud och efterfrågan av kritiska råvaror inom EU, baserat på EU:s mål att öka graden av självförsörjning av råvaror inom ramen för elbilsrevolutionen.

Rapporten analyserar också nuvarande och framtida marknadsvolymer för el- och plug-in hybridfordon och elcyklar med fokus på Europa och Kina, och den därmed tillhörande efterfrågan på koppar, nickel och kobolt.

”Rapporten visar tydligt behovet av att skala upp gruvproduktionen och tillgången till råvaror inom EU. Vi måste öka takten för att möjliggöra elbilsrevolutionen och i slutändan nå FN: s mål för Agenda 2030. Rapporten tydliggör att Europa måste agera snabbare för att möta efterfrågan på dessa material. En hållbar bilindustri kan inte fortsätta att förlita sig på ohållbar gruvdrift”, säger Roberto García Martínez, VD, Eurobattery Minerals

Några slutsatser från rapporten:

Den globala årliga efterfrågan på koppar var cirka 28 miljoner ton 2020, och efterfrågan förväntas växa med cirka 38% fram till 2030 till cirka 38 miljoner ton årligen. År 2019 representerade Europas utvunna produktion 13% av den totala världsproduktionen.

Demokratiska republiken Kongo dominerar den globala gruvproduktionen av kobolt, medan EU enbart producerar 0,9%, eller 1 377 ton, av världens totala årliga produktion. [1] Enligt Europeiska kommissionen kommer efterfrågan på kobolt inom EU att öka med fem gånger till 2030.

En nyligen genomförd studie på uppdrag av Europeiska kommissionen från konsultföretaget Roskill visar att elektrifiering av fordon förväntas representera den enskilt största tillväxtfaktorn för efterfrågan av nickel globalt under de kommande 20 åren. Inom EU förväntas den årliga efterfrågan öka med 5 430 000 ton till år 2040, från nuvarande 17.000 ton (2020).

Rapporten finns för nedladdning här https://investors.eurobatteryminerals.com/pdf/aperio-intelligence-critical-materials-and-e-mobility.pdf.

Om Aperio Intelligence

Aperio Intelligence är ett oberoende rådgivningsföretag för företagsinformation och ekonomisk brottslighet med huvudkontor i London. Företaget grundades 2014 och idag finns det 39 anställda, som talar 24 språk med kontor i Paris, Bukarest och Cluj. Aperio har fyra tjänsteområden: due diligence, ESG, utredningar och strategisk omvärldsbevakning. Genom våra tjänsteerbjudanden kan vi tillhandahålla en rad lösningar som är utformade för att ta itu med mångfacetterade frågor som ekonomisk brottslighet, regulatoriska frågor corportae governance och för att stödja kritiska affärsbeslut. Aperio arbetar runt om i världen och utöver Storbritannien och Europa har bolaget särskild erfarenhet i Ryssland och fd Sovjetunionen, MENA, Afrika, Östasien och Latinamerikas större ekonomier. Sedan starten har Aperio Intelligence slutfört över 4000 rapporter i cirka 130 länder och territorier. Våra kunder inkluderar ett brett utbud av ledande internationella finansinstitut, multinationella företag och advokatbyråer.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roberto García Martínez, VD, Eurobattery Minerals

roberto@eurobatteryminerals.com

https://investors.eurobatteryminerals.com/

Simon Jennings, chef för ESG, Aperio Intelligence

Simon.Jennings@aperio-intelligence.com

https://www.aperio-intelligence.com/

Om Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals AB är ett svenskt gruvföretag noterat på NGM Nordic SME (BAT) och Börse Stuttgart (EBM). Som själva grunden för värdekedjan för batteriproduktion är företagets vision att hjälpa Europa bli självförsörjande på etiska och fullt spårbara batterimineraler som används inom elfordonsindustrin. Företaget undersöker och utvecklar flera nickel-, kobolt- och kopparprojekt i Europa och levererar råvaror som är kritiska för den expanderande batterimarknaden för eldrivna fordon. För mer information besök www.eurobatteryminerals.com.

Augment Partners AB, tel. +46 8 505 651 72, e-post: info@augment.se är Eurobattery Minerals Mentor.

[1] World Mining Data 2018

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Eurobattery Minerals tillförs cirka 5,1 MSEK genom optionsinlösen

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com