bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
17 juni, 2022

Eurobattery Minerals tar över vice ordförandeskapet i Svensk-Spanska Handelskammaren och ökar dess bidrag till den gröna omställningen

Stockholm, 17 juni 2022 – Gruvbolaget Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market “BAT” och Börse Stuttgart: “EBM”; även beskrivet som ”EBM”, “Eurobattery” eller “företaget”), utsågs till ny vice ordförande för den Svensk-Spanska Handelskammaren (Cámara de Comercio Hispano Sueca) vid dess årsstämma i Madrid i går. Det tvååriga ordförandeskapet delas med Volvo Cars, som är ordförande. Som en del av sitt förordnande kommer Eurobattery Minerals bland annat dra nytta av nätverket med både yrkesverksamma och företrädare för ekonomi och politik. Dessutom främjar företaget aktivt den gröna omställningen när dess batterimineralprojekt, som också behövs för hållbar mobilitet, får ytterligare EU-finansiering.

”Vi vill tacka Svensk-Spanska Handelskammaren för deras förtroende och för att de utsett oss till deras vice ordförande. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med andra svenska och internationellt framgångsrika teknikföretag som Volvo, Ericsson och Fagerhult för att hjälpa till att forma det spansk-svenska näringslivssamarbetet”, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals AB.

”För både handelskammaren och oss är hållbarhet ett nyckelvärde och drivkraft i vårt dagliga arbete. Vår vision är att göra Europa självförsörjande på ansvarsfullt utvunna batterimineraler. Batterimineraler som används i exempelvis elbilar, som i hög grad bidrar till att minska koldioxidutsläppen i vår värld. EU stöder oss och andra små och medelstora spanska företag med totalt 70 miljarder euro för att hjälpa oss driva ekologiska omställningen. Vi arbetar hårt för att börja bryta batterimineraler så snart som möjligt. Nyligen kunde vi konstatera att vi kan bryta mineraler för några miljoner bilbatterier inom vårt Corcelprojekt”, fortsätter Roberto García Martínez.

Svensk-Spanska Handelskammaren har som mål att främja ekonomiska och kulturella relationer mellan Spanien och Sverige. Den består av fler än 220 medlemmar och länkar samman svenska och spanska ekonomier, politik och institutioner samt privata partners och unga yrkesverksamma.

Om Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals AB är ett svenskt gruvbolag noterat på svenska Nordic Growth Market (BAT) och tyska Börse Stuttgart (EBM). Med visionen att göra Europa självförsörjande på ansvarsfullt utvunna batterimineraler, är företagets fokus att realisera ett flertal nickel-kobolt-kopparprojekt i Europa för att leverera kritiska råvaror och på så sätt lägga grunden för en renare värld.

För mer information, vänligen besök www.eurobatteryminerals.com. Följ oss gärna på LinkedIn och Twitter.

Kontakta Eurobattery Minerals

Roberto García Martínez – VD

E-mail: info@eurobatteryminerals.com

Kontakt för investerarrelationer

Linda Lenz

Tfn: +49 (0) 172 834 18 92

E-mail: ir@eurobatteryminerals.com

Mentor

Augment Partners AB är mentor till Eurobattery Minerals AB: Tfn: +46 (0) 8 604 22 55, e-mail: info@augment.se.

Press release files

picture_as_pdf Ladda ner pdf

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Eurobattery Minerals tillförs cirka 5,1 MSEK genom optionsinlösen

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com