bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
18 mars, 2024

Förhållandena i berggrunden idealiska i finska gruvprojektet

Stockholm, 18 mars 2024 – Gruvbolaget Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: “BAT” och Börse Stuttgart: “EBM”; kort: “EBM”, “Eurobattery” or “Bolaget”) meddelar idag positiva resultat från undersökningar om berggrunden vid bolagets finska batterimineralprojekt Hautalampi. Undersökningarna visar att förhållandena i berggrunden är idealiska för framtida gruvdrift.

Undersökningarna har genomförts som en viktig och standardiserad del av miljötillståndsansökan. De har genomförts för att fastställa eventuella risker kopplade till det grundvatten som finns i förkastningar eller så kallade skjuvzoner, vilket skulle kunna ha ett olämpligt flöde inom gruvområdet. Med analysen klar kan slutsatsen dras att skjuvzonerna följer berggrundens geologi och inga större, dominanta skjuvzoner hittades. Detta pekar på att berggrundsförhållandena i Hautalampiprojektet är gynnsamma för gruvdrift. 

“Eftersom Hautalampiprojektet ligger i ett gammal gruvområde så visste vi redan att geologin skulle vara lämplig för fortsatt gruvdrift. Mot bakgrund av det bekräftar dessa geofysiska undersökningar att Hautalampiprojektet har alla förutsättningar att bli en viktig källa för ansvarsfullt utvunna batterimineraler. Med testresultaten i hand fortsätter vi med miljötillståndsansökan enligt planerna”, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals.

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Kommuniké från årsstämma i Eurobattery Minerals AB

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com