bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
12 december, 2022

Metallurgisk studie i Corcel bekräftar hög nickelhalt värderad till 113,9 miljoner euro

Stockholm, 12 december 2022 – Gruvbolaget Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: BAT och Börse Stuttgart: EBM; kort: "EBM", "Eurobattery" eller "Bolaget") offentliggör idag resultatet av en metallurgisk studie inom sitt spanska Corcelprojekt. Studien, som genomförts på 3 prover med olika nickelhalter (Ni) (medel, låg och hög) bekräftar en hög nivå av Ni till ett värde av 113,9 miljoner euro (1) enbart i en liten del av Castrizprojektet. 

Höjdpunkter

  • Metallurgiska tester för Ni-utvinning har utförts på 3 prover (medel, låg och hög kvalitet) från den borrkampanj som genomfördes 2021 inom Corcelprojektet.
  • Resultaten av den metallurgiska studien, utförd av AGQ LABS, bekräftar det ekonomiska intresset för Corcelprojektet, med erhållen Ni-utvinning över 50 % i alla flotationstester utförda med konventionell teknik.
  • Med utgångspunkt från resultaten av flotationstesterna och de resurser som uppskattas i den tekniska rapporten NI 43-101, beräknas det finnas 6 435 ton (2) Ni-koncentrat endast i den lilla del av Castriz prospekteringsområde som utvärderats. I det större Corcelprojektet är Castriz en del, men det större projektet omfattar även Monte Mayor och Monte Castello, fyndigheter med liknande bergartsformationer som tyder på en mycket större Ni-fyndighet.

"Utifrån den metallurgiska studien kan vi nu se att det finns en mycket stor potential i Corcelprojektet med tydliga indikationer på att det finns Ni till ett värde av 113,9 miljoner euro endast i den lilla del av Castrizprojektet som omfattats i studien. Med alla aktuella data som finns tillgängliga kan vi se att potentialen i Corcelprojektet är betydligt större än vad som tidigare antagits. Kombinationen av detta och att vi kan använda väl beprövad teknik för att utvinna mineralerna med utvinningar på över 50 % understryker hur goda förutsättningarna är för en betydande gruva för batterimineraler i Corcel", säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.

Den metallurgiska studien utfördes av AGQ LABS i Burguillos (Sevilla). AGQ LABS är ett kemiskt teknologicenter som finns i 20 länder och har lång erfarenhet inom gruvsektorn, och tillhandahåller tjänster i både pre- och postoperativa skeden.

Studiens omfattning inkluderade ett första steg av flotationsskum och ett efterföljande steg av syralakning av flotationsresten. De erhållna resultaten visade att Ni-innehållet är utvinningsbart genom flotation, vilket ger värden högre än 50 % (högre än 70 % i fallet med höggradigt prov).

Bifogat till detta pressmeddelande finns en bilaga med en detaljerad sammanfattning av den metallurgiska studien.

Den fullständiga metallurgiska studien finns tillgänglig för nedladdning via denna länk: https://investors.eurobatteryminerals.com/projekt/corcel-project/.

(1) Med ett pris för Ni-koncentrat på 17 698 euro/ton uppgår bruttovärdet av de nickelresurser som hittills utvärderats i Corcel-projektet till 113 889 847 euro.

(2) 5 595 580 ton mineraler x 0,23 (ton Ni/100 ton mineraler) x 50 ton Ni-koncentrat / 100 ton Ni) = 6 435 ton Ni-koncentrat.

Denna information är av det slag som företaget är skyldigt att lämna ut i enlighet med EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande genom Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals AB, den 12 december 2022 kl. 07:30 CET.

Om Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals AB är ett svenskt gruvbolag noterat på Swedish Nordic Growth Market (BAT) och tyska Börse Stuttgart (EBM). Med visionen att göra Europa självförsörjande på ansvarsfullt utvunna batterimineraler, är företagets fokus att realisera ett flertal nickel-kobolt-kopparprojekt i Europa för att leverera kritiska råvaror, och som sådan, bidra till att driva en renare värld.

Besök www.eurobatteryminerals.com för mer information. Följ oss gärna också på LinkedIn och Twitter.

Kontakt Eurobattery Minerals AB

Roberto García Martínez – VD

E-post: info@eurobatteryminerals.com

Kontakt Investor Relations

Sara Pinto

Telefon: +49 (0) 89-1250903-35

E-post: ir@eurobatteryminerals.com

Mentor

Augment Partners AB är mentor till Eurobattery Minerals AB

Telefon: +46 (0) 86 042 255

E-post: info@augment.se.

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Uppdatering om inlämnandet av miljötillståndsansökan för det finska gruvprojektet

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com