bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
26 juli, 2023

Miljökonsekvensbeskrivning för finskt gruvprojekt godkänd

Stockholm, 26 juli 2023 – Gruvbolaget Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: BAT och Börse Stuttgart: EBM; kort: "EBM", "Eurobattery" eller "Bolaget") är glada att kunna meddela att den första fasen av miljötillståndsprocessen för gruvprojektet Hautalampi har slutförts framgångsrikt. Den miljökonsekvensbeskrivning (MKB) som FinnCobalt Oy lämnade in 2022, efter den begärda kompletteringen som lämnades in senare 2023, är nu helt godkänd av den finska närings-, trafik- och miljöcentralen (ELY). FinnCobalt går snabbt vidare med miljötillståndsansökan som kommer att resultera i miljötillståndet. Eurobattery Minerals är majoritetsägare i FinnCobalt Oy och Hautalampiprojektet.

”Med den godkända miljökonsekvensbeskrivningen är vi ett stort steg närmare gruvdrift i Finland och att leverera ansvarsfullt utvunna batterimineraler till den europeiska industrin. Godkännandet ger oss också god vägledning inför ansökan om miljötillstånd som vi arbetar med", säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.

Enligt den godkända MKB:n är projektets genomförande, baserat på aktuell information och bedömning, tekniskt, socialt och miljömässigt genomförbart, med hänsyn tagen till riskreducerande åtgärder. I samband med det pågående arbetet för miljötillståndsansökan kommer flera uppgifter att utföras. Dessa är markundersökningar, karakteriseringar, vattenhantering och detaljerad processplanering.

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Kommuniké från årsstämma i Eurobattery Minerals AB

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com