bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
7 april, 2021

Ny beräkning av mineralresurserna i Huatalampi i Finland inleds

  • FinnCobalt Oy har meddelat Eurobattery Minerals att man inleder arbetet med att ta fram en uppdaterad uppskattning av mineralresurserna för Ni-Co-Cu-projektet vid Hautalampi, ett projekt som Eurobattery Minerals har möjlighet att förvärva till 100 procent
  • Ledande processkonsultföretaget AFRY (ÅF Pöyry) kommer genomföra beräkningarna.
  • Resultatet av den nya beräknade mineralresursen förväntas bli klar om 6 månader

Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: "BAT"; "Bolaget"), ett tillväxtföretag inom gruv- och prospekteringssektorn med visionen att hjälpa Europa bli självförsörjande inom etiska batterimineraler, meddelar idag att FinnCobalt Oy har anlitat ledande processkonsultföretaget AFRY för att ta fram en uppskattning av mineralresurserna vid Hauatalampi-projektet ("Hautalampi"; "projektet"). AFRY ska även tillhandahålla andra tekniska och ekonomiska utvärderingar samt rådgivning för FinnCobalt Oy. Resultaten förväntas bli klara om 6 månader. Eurobattery Minerals har möjlighet att stegvis förvärva 100 % av FinnCobalt Oy.

”Vi ser fram emot att få se resultaten av de nya uppskattade mineralsresurserna. Det är en viktig bakgrundsfaktor för att utveckla en gruva för batterimineraler. Vår hypotes om att Hautalampis mineralisering sträcker sig mot nordost från Hautalampi-gruvan bekräftades av förra årets borrningar. Nu återstår det att se resultaten i rena siffror”, säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.

Den nya resursuppskattningen kommer att täcka hela projektområdet vid Hautalampi i östra Finland inklusive resultaten från borrprogrammet för 2020. Borrningarna bekräftade en omfattande utökning av resurspotentialen från 800m till 1400m längs strykningsriktningen nordost om den historiska mineralresursen, samt en förlängning av den västligaste mineraliserade zonen i sydvästlig riktning mot den historiska mineralresursen Hautalampi.

Dessutom kommer den redan beräknade mineralresursen för gruvan vid Hautalampi att uppdateras med aktuella metallprisprognoser och med resultat från de senaste metallurgiska testerna, som slutfördes av GTK Mintec och Outotec Oyj under åren 2018-2019.

AFRY (ÅF Pöyry) är ett svensk-finskt teknik-, konsult- och designföretag inom områdena energi, industri, infrastruktur och infromationsteknik. Det bildades 1895 och är ett av de största konsultföretagen i Skandinavien med närmare 17500 anställda över hela världen. AFRY är det nya gemensamma varumärket till följd av sammanslagningen mellan ÅF (ursprungligen Aktiebolaget Ångpanneföreningen och Pöyry Oyj.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roberto García Martínez, vd

E-post: roberto@eurobatteryminerals.com

Om Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals AB är ett svenskt gruvföretag noterat på NGM Nordic SME (BAT) och Börse Stuttgart (EBM). Som själva grunden för värdekedjan för batteriproduktion är företagets vision att hjälpa Europa bli självförsörjande på etiska och fullt spårbara batterimineraler som används inom elfordonsindustrin. Företaget undersöker och utvecklar flera nickel-, kobolt- och kopparprojekt i Europa , vilka kan leverera råvaror som är kritiska för den expanderande batterimarknaden för eldrivna fordon. För mer information besök www.eurobatteryminerals.com.

Augment Partners AB, tel. +46 8 604 22 55, e-post: info@augment.se är Eurobattery Minerals Mentor.

Press release files

picture_as_pdf Ladda ner pdf

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Kommuniké från årsstämma i Eurobattery Minerals AB

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com