bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
19 september, 2018

PM presentation av Caldera Ridge Capital Ltd, ny storägare i Orezone AB

Orezones nya storägare Caldera Ridge Capital (CRC) är ett privat investmentbolag baserat i Hong Kong. Bolaget grundades 2014 med fokus på Asien och Europa. Ledningsgruppen i CRC har kombinerat mer än sextio års erfarenhet inom investeringar och strukturering av internationella transaktioner. Samtliga nyckelpersoner inom CRC har tidigare arbetat inom välrenomerade internationella investment banker, fondbolag och advokat firmor.

CRC har ett stort nätverk av asiatiska investerare, företag och strategiska partnerskap med externa bolag som har sektorspecifik kompetens bland annat inom prospektering och gruvdrift som nu Orezone kommer få tillgång till. Detta är av högsta vikt för de projekt som idag finns i Orezone då de behöver utvärderas på en mycket djupare plan inom bland annat lakning och anrikning än vad som kunnat göras tidigare. 

Orezone ska fortsätta vara ett prospekteringsbolag men med ett större och bredare område och därför har styrelsen har tillsammans med CRC utvecklat en affärsplan för att skapa ett högkvalitativt prospekteringsföretag listat i Sverige.

I denna affärsplan ingår en genomgång av existerande projekt samt planer på att identifiera nya potentiella prospekteringstillgångar. Bolagets kompetens behöver även breddas och fördjupas för att utvecklas till det högkvalitativa prospekteringsbolag som är styrelsens mål.

Styrelsen vill understryka att gruvprospektering är en sektor med hög risk då osäkerheten är stor både vad gäller tillgångar och internationella råvarupriser.

Ett lockup avtal på 6 månader har även skrivits mellan bolagen.

För mer info i övrigt kontakta bolagets VD Martin Liljestrand 070-355 15 60

Kort om Orezone  

Orezone AB (publ) är ett svenskt prospekteringsbolag, listat på Spotlight Stockmarket, som utför prospekteringsarbeten och innehar undersökningstillstånd över potentiella mineraliseringar. Bolagets affärskoncept är att erhålla rättigheter, utföra arbeten för att höja informationsnivån, och sälja objekten eller ingå samarbetsavtal med större bolag innan den kapitalkrävande gruvutvecklingsfasen.

Press release files

picture_as_pdf Ladda ner pdf

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Kommuniké från årsstämma i Eurobattery Minerals AB

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com