bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
7 december, 2022

SRH AlsterResearch inleder bevakning av Eurobattery Minerals AB

Stockholm, 7 december 2022 – SRH AlsterResearchs analytiker har inlett bevakning av Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: BAT och Börse Stuttgart: EBM; förkortat: ”EBM”, ”Eurobattery” eller ”Bolaget”). De oberoende analytikerna har utfärdat en ”Speculative BUY”-rekommendation med en riktkurs på 12,25 kronor för aktierna i det unga gruvföretaget som fokuserar på ansvarsfull utvinning av batterimineraler. Vid den nuvarande aktiekursen på 4,73 kronor motsvarar detta en kurspotential på 159 procent. Bedömningen baseras på Eurobattery Minerals goda positionering där de drar nytta av den snabbt ökande efterfrågan på mineraler som nickel, kobolt eller koppar, vilka är viktiga för elektrifieringen av den globala bilindustrin. Eurobattery Minerals kommer att kunna tillgodose denna efterfrågan tack vare de höga uppskattade mineralfyndigheterna.

Beräkningen av riktpriset baseras på en post money-värdering, med hänsyn till den pågående kapitalökningen på upp till 50 miljoner kronor, som syftar till att öka bolagets andel i huvudfyndigheten Hautalampi. Analytikernas värdering hittills tar endast hänsyn till den befintliga 40-procentiga andelen i Hautalampi. Den utökning av aktieinnehavet som förväntas under kapitalåtgärden erbjuder följaktligen ytterligare uppgångspotential.

I sin första analys framhöll AlsterResearch att Eurobattery Minerals projekt uteslutande är belägna i Tier-1-länder som Sverige, Finland och Spanien. Etiska, spårbara och miljövänliga aspekter gör Eurobattery Minerals till en idealisk ESG-kompatibel investering och bidrar till analytikerns övergripande positiva utsikter. Dessutom har Eurobattery Minerals ett starkt track record när det gäller att öka uppskattningarna av mineraler i flaggskeppsprojekt. Detta återspeglar väl kvaliteten och bedömningskapaciteten hos Eurobattery Minerals ledning. En bidragande faktor till analytikerns positiva bedömning är det faktum att Eurobattery Minerals viktigaste resurser i Hautalampi, Finland, kategoriseras som "uppmätta tillgångar" med en sannolikhet på mer än 90 % för att tillgångarna är tillgängliga och rena, och dessa har redan nått stadiet för genomförbarhetsstudie. Detta skiljer Eurobattery Minerals från andra gruvbolag som har mindre mogna och därmed mindre sannolika gruvresurser.

Den detaljerade analysen kan laddas ner från Eurobattery Minerals AB:s webbplats på följande länk: https://investors.eurobatteryminerals.com/pdf/alsterresearch-initiation-eurobattery-minerals.pdf.

Om AlsterResearch AG

AlsterResearch AG är ett oberoende analysföretag som fokuserar på analys och marknadsföring av tyska och utvalda europeiska aktier. Hela täckningen av nästan 100 företag är fritt tillgänglig via den digitala ResearchHub (www.research-hub.de). Målgrupperna är framför allt boutiquefonder, familjeföretag och oberoende kapitalförvaltare i Tyskland och utomlands, som numera är avskurna från professionella analyser på grund av bestämmelser som MiFiD II.

Om Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals AB är ett svenskt gruvbolag noterat på Swedish Nordic Growth Market (BAT) och tyska Börse Stuttgart (EBM). Med visionen att göra Europa självförsörjande på ansvarsfullt utvunna batterimineraler, är företagets fokus att realisera ett flertal nickel-kobolt-kopparprojekt i Europa för att leverera kritiska råvaror, och som sådan, bidra till att driva en renare värld.

Besök www.eurobatteryminerals.com för mer information. Följ oss gärna också på LinkedIn och Twitter.

Kontakt Eurobattery Minerals AB

Roberto García Martínez – VD

E-post: info@eurobatteryminerals.com

Kontakt Investor Relations

Sara Pinto

Telefon: +49 (0) 89-1250903-35

E-post: ir@eurobatteryminerals.com

Mentor

Augment Partners AB är mentor till Eurobattery Minerals AB

Telefon: +46 (0) 86 042 255

E-post: info@augment.se.

Press release files

picture_as_pdf Ladda ner pdf

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Uppdatering om inlämnandet av miljötillståndsansökan för det finska gruvprojektet

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com