bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
17 september, 2019

Eurobattery Minerals inleder borrningar i sin spanska fyndigheten för batterimineraler

Eurobattery Minerals AB (NGM; ”BAT”) ett svenskt gruv- och prospekteringsföretag med visionen att hjälpa Europa att bli självförsörjande på etiska batterimineraler avsedda för fordonsindustrin, meddelar idag att bolaget inleder borrningar i Corcel i nordvästra Spanien. Corcel ligger i området Castriz, cirka 50 km sydväst om staden La Coruña i Galicien. Bolaget har tecknat ett avtal med den spanska borrentreprenören Geonor Sondeos y Perforaciones SL "Geonor" som inleder borrningen idag.

Eurobattery Minerals har nyligen slutfört en omfattande analys av prospekteringszonen vilken visade på stora fyndigheter av nickel i området samt även kobolt och koppar. Bolaget inleder nu nästa steg i prospekteringen i och med att borrningar nu påbörjas.

- Europas stora bilindustri har ett snabbt växande behov av hållbart producerade batterier. Detta är något som EU-kommissionen också har identifierat som ett viktigt strategiskt mål för att regionen ska bli klimatneutral. För att uppnå detta krävs hållbar och etisk utvinning av batterimineraler. Genom den prospekteringsborrning som vi nu startar, så tar vi ett viktigt steg mot att förse Europa med dessa batterimineraler, säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.

Borrningarna vid Corcel är en viktig milstolpe för Eurobattery Minerals. Inga moderna prospekteringsmetoder har använts vid Corcel sedan 1980-talet. Företaget förväntar sig att slutföra borrningarna under Q4 2019 och efter detta dela med sig av de slutliga resultaten.

Efter att tagit del av tidigare prospekteringsrapporter kunde Eurobattery Minerals identifiera en mineralisering nära markytan som omfattande ca 75 till 100 Mton med 0,4% nickel (Ni), 0,02% kobolt (Co) och 0,2% koppar (Cu). Bolagets egna prospekteringsinsatser som nyligen avslutats visade på betydligt högre halter av Ni med upp till 0,66% och över en större yta än som tidigare varit känt. De borrningar som nu inleds kommer att ge en tydlig bild av hur mineraliseringen fortsätter på djupet.

- Mineraliseringen som undersökts i Corcel ligger ytnära och det skulle därför vara möjligt att med låga kostnader öppna ett dagbrott som skulle vara ekonomiskt lönsamt. 0,15% Ni är en vanlig ekonomisk cut-off för nickelförekomster i dagbrott, säger Roberto García Martínez.

Den spanska borrentreprenören Geonor kommer att genomföra borrningsarbetet. Företaget grundades 2001 och tillhandahåller tjänster inom flera olika områden kopplade till gruvdrift. De är specialister på prospekterings- och geoteknisk borrning samt teknisk rådgivning inom dessa områden. Företaget har arbetat för ett antal internationella prospekterings- och gruvföretag och är en välrenommerad borrentreprenör i Spanien.

- Jag ser fram emot att arbeta i nära samarbete med Geonor och ta del av de slutliga resultaten senare under Q4, avslutar Roberto García Martínez. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roberto Garcia Martinez, VD
E-post: roberto@eurobatteryminerals.com
Webbplats: https://investors.eurobatteryminerals.com//sv/

Detta meddelande är den typ av information som företaget är skyldigt att redovisa enligt EU:s förordning gällande marknadsmissbruk. Informationen lämnades av ovanstående kontaktperson för publicering på 04.09.2019 2019 på 08:00 CEST

Eurobattery Minerals är ett gruv- och prospekteringsföretag som fokuserar på batterimineral såsom nickel, kobolt, koppar och sällsynta jordartsmetaller. Verksamhet bedrivs uteslutande i Europa med fokus på Spanien och norra Sverige. Bolaget har en bearbetningskoncession (gruvlicens) och åtta undersökningstillstånd för prospektering. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Augment Partners AB, e-post: info@augment.se, telefon: +46 8 505 651 72, är Bolagets Mentor.

Press release files

picture_as_pdf Ladda ner pdf

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Kommuniké från årsstämma i Eurobattery Minerals AB

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com