bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
17 december, 2019

MONIA BENBOUZID VALD TILL NY STYRELSEORDFÖRANDE FÖR EUROBATTERY MINERALS

Eurobattery Minerals AB (NGM; “BAT”); ett tillväxtbolag inom gruv- och prospekteringsbranschen med visionen att hjälpa Europa att bli självförsörjande på etiska batterimineraler, meddelar idag att Monia Benbouzid har blivit vald till ny styrelsemedlem och styrelseordförande för företaget. Det skedde på ett extrainsatt styrelsemöte den 17 december 2019. Hon efterträder Martin Boldt Christmas som kommer att fortsätta som styrelseledamot. – Jag välkomnar Monia till vårt team. Hon tar med sig viktiga erfarenheter till oss och som styrelseordförande kommer hon att spela en avgörande roll när vi nu ökar takten och förser den kraftigt växande marknaden för elektriska fordon med europeiska batterimineraler, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals.

­Monia är specialiserad inom områdena marknad och greentech. Hon har stor erfarenhet från både offentlig och privat sektor och har genom hållbara partnerskap och kunskapsutbyten lotsat många organisationer till tillväxt.  Monia har haft flera olika seniora roller inom FN, Miljöpartiet, Afrikanska unionen, Clavister, Sensys och många fler. Hon är idag VP Marketing and Sales för Europa och Mellanöstern på greentech-företaget Nanol.

– Som själva grunden för värdekedjan inom batteriproduktion spelar vi en avgörande roll för att ställa om till en hållbar fordonsindustri, säger Monia Benbouzid, nyvald styrelseordförande för Eurobattery Minerals. Jag kommer att jobba nära beslutsfattare inom policyområdet för standardisering, elbilsmarknaden, och bland investerare som i allt större utsträckning vill göra hållbara investeringar.  För mer information, vänligen kontakta: Roberto García Martínez, vd  roberto@eurobatteryminerals.com https://investors.eurobatteryminerals.com//en/   Eurobattery Minerals är ett gruv- och prospekteringsföretag som fokuserar på batterimineral såsom nickel, kobolt, koppar och sällsynta jordartsmetaller. Verksamhet bedrivs uteslutande i Europa med fokus på Spanien och norra Sverige. Bolaget har en bearbetningskoncession (gruvlicens) och åtta undersökningstillstånd för prospektering. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Augment Partners AB, e-post: info@augment.se, telefon: +46 8 505 651 72, är företagets Mentor.

Press release files

picture_as_pdf Ladda ner pdf

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Eurobattery Minerals utökar sin andel i det finska Hautalampiprojektet till 100 procent

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com