bar_chart
Meny
bar_chart Laddar...
open_in_new
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk
1 juli, 2019

Orezone AB blir Eurobattery Minerals AB

Stockholm: Orezone AB byter namn till Eurobattery Minerals AB. Namnändringen som registrerades hos Bolagsverket den 28 juni 2019 är ett led i företagets satsning på att utvinna kritiska batterimineraler såsom kobolt, koppar och nickel från egna tillgångar i Europa.

-          Det nya namnet beskriver våra planer väl. När produktionen kommer igång – och det är snart - är målet att kunna förse Europas batteritillverkare med ”gröna mineraler” från Europa, säger vd:n Roberto García.

Eurobattery Minerals AB – som tidigare hette Orezone AB – är ett svenskt prospekteringsbolag som är inriktat på att förvärva och utveckla tillgångar inom batterimetaller som ligger i Sverige och Europa. Detta inkluderar bland annat koppar, kobolt och nickel - metaller som används för att tillverka batterier och som är helt avgörande för samhällets elektrifiering.

-          Med nuvarande projekt är vi mycket väl positionerade i förhållande till den globala råvarucykeln och den snabba utveckling som sker inom elektriska fordon och batteriteknologi, säger Roberto García, vd Eurobattery Minerals AB.

Bolaget har ett flertal prospekteringslicenser med potentiellt brytvärda basmetaller i Norra Sverige men detta ska ses i ett längre perspektiv, förklarar vd:n. Just nu vänds blickarna ner mot Europa där bolaget förvärvat ett kobolt-koppar-nickel projekt.

-          Vi har projekt som ligger i olika utvecklingsfaser. När det gäller projektet i Spanien har vi kommit mycket långt. Vi är snart redo att börja borra. En betydande del av det geologiska arbetet är genomfört och resultaten ser lovande ut, säger Roberto.

Om allt går som planerat kan produktionen vara i drift redan under 2021. Detta skulle innebära att Europas självförsörjningsgrad av kritiska batterimetaller ökar.

-          Förutom att det råder en stor brist på mineraler med stigande priser på världsmarknaden som följd så finns det också politiska risker. Majoriteten av all kobolt kommer från gruvor i Kongo, ett land som är drabbat av inbördeskrig, vilket kan äventyra leveransförmågan, säger Roberto García.

Från och med den 15 juli 2019 handlas aktien under namnet Eurobattery Minerals AB och kortnamnet hos NGM Nordic MTF är BAT.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Roberto Garcia Martinez, VD

E-post: roberto.g@orezone.se

Eurobattery Minerals AB är ett svenskt prospekteringsbolag som bedriver målinriktad mineralutforskning i Europa. Bolagets affärsmodell är att förvärva projekt och tillgångar, att prospektera och utforska på dessa samt att utveckla förekomsterna till ekonomiskt lönsamma gruvor. Orezone fokuserar på prospektering och utveckling av fyndigheter av råvaror som används i batterier och elbilar. Augment Partners AB, e-post: info@augment.se, telefon: +46 8 505 651 72, är bolagets Mentor.

Press release files

picture_as_pdf Ladda ner pdf

Gör som 1400+ andra prenumeranter och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Få pressreleaser och en månadssammanfattning direkt till din inkorg.

Medlemmar i styrelse och ledning samt en större teckningsoptionsinnehavare utnyttjar teckningsoptioner motsvarande 2,3 MSEK

Läs pressmeddelande arrow_forward

Presskontakt

Har du frågor angående nyheter och media, vänligen skicka ett mejl till press@eurobatteryminerals.com